HomeHome
Geschiedenis

Geschiedenis

Het huidige Van Schijndel Transmission vindt zijn oorsprong in 1880, toen oprichter Jan van Schijndel besloot een bodedienst te starten. Met een ezel en kar reed hij naar grossiers in Den Bosch, om daar spullen op te halen voor de sigarenwinkels, drogisterijen en kruideniers in Cromvoirt, Helvoirt, Vught en Udenhout.

Regionaal werkgebied

Hoewel de ezel in de loop der jaren werd vervangen door gemotoriseerde voertuigen, bleef de regio Helvoirt het belangrijkste werkgebied voor de firma Van Schijndel. Chauffeurs reden op en neer naar het vervoerscentrum in Den Bosch, om daar spullen voor hun regio op te halen en af te leveren.

Toen later de Wegenverkeerswet veranderde, kon Van Schijndel zijn diensten landelijk gaan aanbieden. In de jaren die volgden, werd het werkgebied onder leiding van Hein, Harrie en Antoon van Schijndel verder uitgebreid naar de Benelux.

Sinds Antoon van Schijndel in 2000 besloot te gaan samenwerken in het netwerk van Transmission, is een gedeelte van die oude regionale benadering in ere hersteld. Samen met zestien partners bestrijkt Van Schijndel nu heel Nederland, België en Luxemburg. Iedere transporteur heeft zijn eigen depot en bedient zijn eigen klanten, maar maakt gebruik van zijn partners voor het transport buiten de regio. Een efficiënte aanpak, waar de partners én hun klanten de vruchten van plukken.

Vijfde generatie

Op dit moment staat de vierde generatie van de familie – sinds 1977 in de persoon van Antoon van Schijndel – aan het roer. Zijn dochter Nancy, zoon Jurgen en hun partners werken mee in het familiebedrijf en nemen het op termijn van hun (schoon)vader over.

Van Schijndel Transport BV

Industrieweg 1
5268 BC Helvoirt 
Tel.: +31 (0)411 64 21 73
Fax.: +31 (0)411 64 23 79
E-mail: info@van-schijndel.nl